neděle 19. října 2014

ROLÁDA TMAVÁ - KAKAOVÁ

Přepadla mě opět mlsná a zachtělo se mi rolády. 
Takové té pravé… jako z cukrárny. 
Tentokrát jsem zvolila tmavé těsto a doplnila ho lehoučkým krémem z mascarpone a šlehačky. Pro oživení barev jsem dovnitř zabalila mandarinky a tady je výsledek…




SLOŽENÍ:
3 vejce (žloužky a bílky zvlášť)
80g krystalového cukru
80g mouky (Doves Farm samokypřící)
2 lžíce kakaa
vanilkový/skořicový cukr

POSTUP:
V jedné míse si vyšleháme do pěny žloutky se 40g cukru a vanilkovým (případně skořicovým) cukrem. Doporučuji šlehat tak 3 minuty poctivě, aby směs byla tak akorát.
Zašleháme 2 lžíce kakaa.
Ve druhé, větší míse potom vyšleháme bílky do pevné pěny, poté zašleháme zbylých  40g cukru.
Žloutkovou směs přidáme do směsi bílků a opatrně promícháme.
Poté lžíci po lžíci přidáváme přesátou mouku a opatrně spojíme v těsto.
POZOR, pokud budete míchat jako o život, těsto nebude tak nadýchané!
Pečeme na 200 stupňů, 8 minut.
Po upečení překlopíme na utěrku a smotáme. Necháme takto smotané vychladnout.
Plníme např. krémem z mascarpone

AŤ VÁM CHUTNÁ!

Žádné komentáře: