Přepadla mě opět mlsná a zachtělo se mi rolády.
Takové
té pravé… jako z cukrárny.
Tentokrát jsem zvolila tmavé těsto a doplnila
ho lehoučkým krémem z mascarpone a šlehačky. Pro oživení barev jsem
dovnitř zabalila mandarinky a tady je výsledek…
SLOŽENÍ:
3 vejce (žloužky a bílky zvlášť)
80g krystalového cukru
80g mouky (Doves Farm samokypřící)
2 lžíce kakaa
vanilkový/skořicový cukr
POSTUP:
V jedné míse si vyšleháme do pěny žloutky se 40g cukru a vanilkovým
(případně skořicovým) cukrem. Doporučuji šlehat tak 3 minuty poctivě, aby směs
byla tak akorát.
Zašleháme 2 lžíce kakaa.
Ve druhé, větší míse potom vyšleháme bílky do pevné pěny, poté zašleháme
zbylých 40g cukru.
Žloutkovou směs přidáme do směsi bílků a opatrně promícháme.
Poté lžíci po lžíci přidáváme přesátou mouku a opatrně spojíme
v těsto.
POZOR, pokud
budete míchat jako o život, těsto nebude tak nadýchané!
Pečeme na 200 stupňů, 8 minut.
Po upečení překlopíme na utěrku a smotáme. Necháme takto smotané
vychladnout.
Plníme např. krémem z mascarpone
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat