neděle 19. října 2014

ROLÁDA SVĚTLÁ - PIŠKOTOVÁ

Tahle roláda je úžasná v tom, že se může rolovat i po vychladnutí.
Nepraská, nedrobí se a je hezky nadýchaná.


SLOŽENÍ
6 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
6 lžíc mouky (používám Doves farm samokypřící nebo Jizerku)
6 lžíc krupicového cukru
1 lžíce oleje


POSTUP
vejce oddělíme a šleháme nejdřív bílky při nejvyšší rychlosti
postupně přidáváme cukr až vyšleháme pevný sníh
snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháme žloutky
poté zašleháme, na nejpomalejší chod nebo ručně, mouku a nakonec lžíci oleje
hmotu vlijeme na pekáč
pečeme na 180C, asi 30 minut
po vytažení z trouby otočte plát na druhý papír a vrchní (se kterým se roláda pekla) odloupněte
roládu takto necháme vychladnout
poté potřeme marmeládou/krémem/šlehačkou a můžeme srolovat


POZNÁMKA
pekáč vyložím buď pečícím papírem (pokud chci mít povrch rolády hladký), nebo papírem vymazaným Herou a vysypaným  kokosem (pokud chci mít povrch rolády kokosový)
po srolování já osobně balím do potravinářské folie a nechám v lednici ztuhnout

AŤ VÁM CHUTNÁ! 

Žádné komentáře: