neděle 5. října 2014

LITÁ BUCHTA


 Úžasný recept na základní těsto. Díky čokoládě těsto po vychladnutí nespadne, ale zůstane hezky nadýchané (což jak jistě víte je úspěch všech celiakových kuchů a kuchet).
Navrch potom můžete dát jakýkoli krém nebo polevu... prostě to, co máte rádi a dobrota je na světě :-)))

INGREDIENCE
100 g čokolády (bílá/mléčná/tmavá) 
80 g másla (ne margarín) 
3 vejce 
3 lžíce studené vody 
120 g cukru krystal 
160 g mouky 
1 prášek do pečiva

POSTUP
Čokoládu rozpustíme s máslem a necháme vychladnout. 
V míse vyšleháme vejce se třemi lžícemi studené vody a cukrem do pěny.
Zašleháme mouku s práškem do pečiva a vlijeme do formy.

Troubu si předehřejeme na 180C
poté stáhneme na 160C a pečeme asi 20 minut.

 POZNÁMKA - forma – velká skleněná

AŤ VÁM CHUTNÁ! 
 

Žádné komentáře: