Úžasný recept na základní těsto. Díky čokoládě těsto po vychladnutí nespadne, ale zůstane hezky nadýchané (což jak jistě víte je úspěch všech celiakových kuchů a kuchet).
Navrch potom můžete dát jakýkoli krém nebo polevu... prostě to, co máte rádi a dobrota je na světě :-)))
Navrch potom můžete dát jakýkoli krém nebo polevu... prostě to, co máte rádi a dobrota je na světě :-)))
INGREDIENCE
100 g čokolády (bílá/mléčná/tmavá)
80 g másla (ne margarín)
3 vejce
3 lžíce studené vody
120 g cukru krystal
160 g mouky
1 prášek do pečiva
POSTUP
Čokoládu rozpustíme s máslem a necháme vychladnout.
V míse vyšleháme vejce se třemi lžícemi studené vody a cukrem do pěny.
Zašleháme mouku s práškem do pečiva a vlijeme do formy.
Troubu si předehřejeme na 180C,
poté stáhneme na 160C a pečeme asi 20 minut.
poté stáhneme na 160C a pečeme asi 20 minut.
POZNÁMKA - forma – velká skleněná
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat