Bylo mi řečeno, že tyhle sušenky se originálně v Itálii
přikusují k vínu.
Káva a víno? No proč ne…
SLOŽENÍ (cca
40ks)
340g mouky (Jizerka)
100g krupicového cukru
100g třtinového cukru
½ lžičky soli
2 lžíce instantní kávy (v prášku, ne v granulích)
1 lžičky prášku do pečiva
80 g vychlazeného másla
3 menší vejce
3 lžíce silné kávy
50 g ořechů/sušeného ovoce (já použila brusinky namočené do vínovice + čokoládu, dobrá je také kombinace nesolených pistácíí + čokoláda)
50 g hořké čokolády
1 menší vejce na potření
POSTUP:
2 lžíce instantní kávy (v prášku, ne v granulích)
1 lžičky prášku do pečiva
80 g vychlazeného másla
3 menší vejce
3 lžíce silné kávy
50 g ořechů/sušeného ovoce (já použila brusinky namočené do vínovice + čokoládu, dobrá je také kombinace nesolených pistácíí + čokoláda)
50 g hořké čokolády
1 menší vejce na potření
POSTUP:
Do mísy přesejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukry, sůl a
instantní přáškovou kávu.
Uprostřed sypké směsi uděláme důlek a vyklepneme do něj tři menší vejce.
Máslo nakrájíme na malé kousíčky navrch.
Vše dovršíme přidáním třech lžící tekuté kávy a vypracujeme těsto.
Doporučuji v závěru pracovat rychle, protože těsto je lepivější.
Oříšky/sušené ovoce nasekáme/nakrájíme na menší kousky a přidáme do těsta.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z nich vyválíme válečky asi 20cm
dlouhé. Přendáme je na plech s pečícím papírem a vytvarujeme je tak, aby
prostředek byl vyšší a kraje trošku nižší. Doporučuji moc nesplácávat
prostředek, aby nevznikly tyčky.
Válečky potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme na 170C, horkovzduch, 30 minut, vyndáme z trouby, necháme asi 10
minut vychladnout.
Potom nakrájíme zkoseně na plátky (pozor, krájejte opatrně hladkým nožem,
abyste z toho neměli drobenku).
Přendáme na plech a dáme do trouby na 180C asi 10 minut sušit.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat