středa 8. října 2014

KOLÁČ KOLA - DOKOLA

Chcete ohromit návštěvu na první pohled?
Potom tento koláč je dobrá volba. Krásný na první pohled, výborný na chuť!

SLOŽENÍ TĚSTO
100 g mouky  (výhradně Jizerka)
100g mandlové mouky
100 g cukr moučka
1 vejce
1 prášek do pečiva
100 g másla

SLOŽENÍ KRÉM
2 zakysané smetany (2 x 150g na formu 23cm)
100 dkg cukr moučka
1 šlehačka
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 čokoláda (já dala mléčnou)

 POSTUP TĚSTO
smícháme všechny ingredience dohromady
zabalíme do potravinářské folie a necháme asi hodinu uležet
po odležení vmačkáme do koláčové/dortové formy s okrajem asi 1 cm  (radši používám dortovou, lépe se krájí)

POSTUP KRÉM
ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a udržujeme ji stále tekutou (důležité!)
ručně smícháme zbytek ingrediencí (puding s trochou  šlehačky rozpustíme, potom přidáme zbytek šlehačky, smetanu, cukr, vejce)
hmotu rozdělíme do dvou misek a do jednoho dílu přidáme tekutou čokoládu, tím nám vzniknou dvě barvy pro kola
zkontrolujeme, že konzistence obou barevných krémů je stejná (důležité pro vytváření kol)

POSTUP PLNĚNÍ
naběračku světlé hmoty nalijte doprostřed koláče, počkejte až se trochu rozteče
poté nalijte doprostřed naběračku tmavého krému, opět počkejte až se trochu rozteče
a zase světlou, pak tmavou
tak, až Vám vzniknou uprostřed barevná kola

PEČENÍ
pečeme v předehřáté troubě na 200°C  po dobu 5 minut, potom stáhneme teplotu na 160C a pečeme dalších asi 35 minut
prostředek koláče by neměl být úplně tvrdý, ale nesmí být ani tekutý. Měl by mít konzistenci pudinku (sulc)

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: