Chcete ohromit návštěvu na první pohled?
Potom tento koláč je dobrá volba. Krásný na první
pohled, výborný na chuť!
SLOŽENÍ TĚSTO
100 g mouky (výhradně Jizerka)
100g mandlové mouky
100 g cukr moučka
1 vejce
1 prášek do pečiva
100 g másla
SLOŽENÍ KRÉM
2 zakysané smetany (2 x 150g na formu 23cm)
100 dkg cukr moučka
1 šlehačka
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 čokoláda (já dala mléčnou)
POSTUP TĚSTO
smícháme všechny ingredience dohromady
zabalíme do potravinářské folie a necháme asi hodinu
uležet
po odležení vmačkáme do koláčové/dortové formy
s okrajem asi 1 cm (radši používám dortovou, lépe se krájí)
POSTUP KRÉM
ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a udržujeme ji
stále tekutou (důležité!)
ručně smícháme
zbytek ingrediencí (puding s trochou šlehačky rozpustíme, potom
přidáme zbytek šlehačky, smetanu, cukr, vejce)
hmotu rozdělíme do dvou misek a do jednoho dílu
přidáme tekutou čokoládu, tím nám vzniknou dvě barvy pro kola
zkontrolujeme, že konzistence obou barevných krémů je
stejná (důležité pro vytváření kol)
POSTUP PLNĚNÍ
naběračku světlé hmoty nalijte doprostřed koláče,
počkejte až se trochu rozteče
poté nalijte doprostřed naběračku tmavého krému, opět
počkejte až se trochu rozteče
a zase světlou, pak tmavou
tak, až Vám vzniknou uprostřed barevná kola
PEČENÍ
pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 5
minut, potom stáhneme teplotu na 160C a pečeme dalších asi 35 minut
prostředek koláče by neměl být úplně tvrdý, ale nesmí
být ani tekutý. Měl by mít konzistenci pudinku (sulc)
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat