Můj první pokus o bezlepkový dort a ještě k tomu jako narozeninový dárek. No asi vám nemusím říkat, že jsem z toho měla strach. Ale dopadl dobře a všem chutnal.
SLOŽENÍ:
100g
krystalového cukru
8
žloužků
100g
mletých vlašských ořechů
70g
mouky (Doves farm samokypřící)
1
lžíce kakaa
8
bílků
100g
krystalového cukru
POSTUP
V první
míse vyšleháme 100g krystalového cukru se žloužky do pěny (tak 4 minuty).
V druhé
míse smícháme mleté ořechy, mouku a lžící kakaa.
Ve
třetí míse vyšleháme bílky do husté pěny a poté zašleháme cukr.
Pečeme
na 250 stupňů, dokud těsto nevyběhne.
Poté přikryjeme alobalem, stáhneme teplotu na 190 stupňů a pečeme 30 minut.
Poté přikryjeme alobalem, stáhneme teplotu na 190 stupňů a pečeme 30 minut.
Po
upečení dort rozkrojíme, namažeme krémem nebo marmeládou a zdobíme dle fantazie
AŤ VÁM CHUTNÁ!
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat