neděle 19. října 2014

ČOKOLÁDOVÉ CRINKLES

Láska na první pohled a co teprve po ochutnání! Jestli chcete někoho rozmazlit, upečte mu čokoládové crinkles.
V pěkné dóze může tahle dobrota posloužit jako milý dárek.
 

SLOŽENÍ:
225g kvalitní hořké čokolády (čím víc, tím líp – doporučuji alespoň 75%)
60g másla
2 větší vejce
80g krystalového cukru
225g mouky (Doves farm samokypřící)
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
krystalový a moučkový cukr na obalení

POSTUP:
Čokoládu s máslem si rozpustíme ve vodní lázni. Dobře smícháme a odstavíme zchladit.
Vejce vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky, tak 4 minuty (opravdu doporučuji poctivě šlehat a šlehat a šlehat)
Přidáme vychlazenou, ale stále tekutou čokoládu a vanilkový extrakt . Směs znovu dobře prošleháme.
Nakonec přimícháme prosetou mouku se špetkou soli. Pokud používáte normální mouku, přidejte lžičku prášku do pečiva)
Směs dejte na hodinu do ledničky (doporučuji hodinu, ani víc – ani míň, aby se Vám s hmotou dobře pracovalo)
Když je směs vychlazená, tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Jelikož nemám moc ráda patlání v ruce, použila jsem dvě malé lžičky, kterými jsem vytvarovala hrudky. Tvar kuliček jsem potom doopravila při obalení v krystalovém cukru)
Kuličky obalíme nejprve v krystalovém, potom v moučkovém cukru. Nemusíte oklepávat, vypadají potom lépe po upečení.
Obalené kuličky dáme na plech vyložení papírem. Dáme je trochu víc od sebe, protože pečením vyskočí.
Pečeme na 170 stupňů, max 10 minut (pokud chcete uvnitř vláčné).
Necháme vychladnout na plechu, protože po upečení jsou hodně křehké.

AŤ VÁM CHUTNÁ!

 

Žádné komentáře: