Prostě
jedna báseň!
(tak se mimochodem jmenuje
příjemná kavárna v centru Brna – doporučuji navštívit)
Máte-li
chuť na lehký dortík s kaloričtějším krémem, tak tohle je přesně ono!
SLOŽENÍ (forma 20cm!)
Piškotový
korpus
2
vejce
40g
krystalového cukru
80g
mouky (Jizerka x rýžová 50:50)
2
lžíce studené vody
½
prášku do pečiva
Pudinkovo-máslový
krém
cca
300g ovocné dřeně (jahody/maliny/jahody x maliny/lesní směs)
250ml
mléka
1
pudink (vhodná příchuť dle zvoleného ovoce)
2
lžíce krystalového cukru
150
g změklého másla
POSTUP
Piškotový
korpus
Postup
zde
Pudinkovo-máslový
krém
Máslo vytáhneme z ledničky a necháme ho
povolit. Je velmi důležité, by mělo stejnou teplotu jako vychladlý pudink,
jinak by se nám mohl krém zdrcnout.
Ovoce rozmixujeme
tyčovým mixérem a osladíme dle potřeby.
V pískáku
uvaříme pudink dle návodu, ale pouze z polovičního množství mléka. Pudink
tak bude hustší a tak akorát pro krém. Za občasného míchání ho necháme
vychladnout.
Smícháme vychladlý
pudink se změklým máslem a nakonec přidáme ovocnou směs.
Krémem ozdobíme
piškotový korpus a dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
Ozdobíme
podle fantazie.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat