neděle 26. dubna 2015

PIŠKOT S PUDINKOVO - MÁSLOVÝM KRÉMEM

Prostě jedna báseň!
(tak se mimochodem jmenuje příjemná kavárna v centru Brna – doporučuji navštívit)
Máte-li chuť na lehký dortík s kaloričtějším krémem, tak tohle je přesně ono!


 SLOŽENÍ (forma 20cm!)
Piškotový korpus
2 vejce
40g krystalového cukru
80g mouky (Jizerka x rýžová 50:50)
2 lžíce studené vody
½ prášku do pečiva

Pudinkovo-máslový krém
cca 300g ovocné dřeně (jahody/maliny/jahody x maliny/lesní směs)
250ml mléka
1 pudink (vhodná příchuť dle zvoleného ovoce)
2 lžíce krystalového cukru
150 g změklého másla


POSTUP
Piškotový korpus
Postup zde

Pudinkovo-máslový krém
 Máslo vytáhneme z ledničky a necháme ho povolit. Je velmi důležité, by mělo stejnou teplotu jako vychladlý pudink, jinak by se nám mohl krém zdrcnout.
Ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem a osladíme dle potřeby.
V pískáku uvaříme pudink dle návodu, ale pouze z polovičního množství mléka. Pudink tak bude hustší a tak akorát pro krém. Za občasného míchání ho necháme vychladnout.
Smícháme vychladlý pudink se změklým máslem a nakonec přidáme ovocnou směs.
Krémem ozdobíme piškotový korpus a dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc).
Ozdobíme podle fantazie.
 


AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: