Dlouho
jsem experimentovala, než jsem objevila ten správný recept na bezlepkové
piškotové těsto. Bez něho si totiž mnoho dortů nedokážu vůbec představit.
V úvodu
je recept na 1 vejce, recept potom násobím podle velikosti formy/plechu.
SLOŽENÍ
1
vejce (žloutky a bílky zvlášť)
20g
krystalového cukru
1
lžíce studené vody
40g
mouky (Jizerka x rýžová, poměr 20g x 20g)
Špetička
soli
1/3
prášku do pečiva
POSTUP
Oddělíme žloutky od
bílků.
Žloutky vyšleháme s cukrem
do světlé pěny (min 3 minuty).
Přidáme lžíci studené
vody a opět prošleháme.
Mouku smícháme s práškem
do pečiva a na nízké otáčky zašleháme do žloutkové směsi.
Bílky vyšleháme se
špetičkou soli do pevného sněhu. Zapracujeme je opatrně (metodou překlápění) do
směsi.
Pečeme
na 175 stupňů, dokud se těsto nelepí na špejli.
MNOŽSTVÍ
2
vejce = výška těsta do 1/3 malé formy (20cm)
3
vejce = výška těsta do ½ malé formy (20cm)
= výška
těsta do 1/3 větší formy (23cm)
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat