Bábovka neodmyslitelně patří k nedělnímu pohodovému ránu.
Vychutnejte si se mnou tuhle báječnou, lehkou a vláčnou variantu...
... jako od maminky!
SLOŽENÍ
5
vajec
150g
moučkového cukru
150ml
oleje
1
prášek do pečiva
200g
Jizerky
(1
lžička kakaa)
POSTUP
Formu na bábovku
vymažeme Herou a vysypeme rýžovou moukou.
Do větší mísy
rozklepneme vajíčka, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny.
Přilijeme olej a
zašleháme.
Do směsi postupně
zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
¾ těsta nalijeme do
formy.
Do zbylé ¼ přidáme
lžičku kakaa. Tmavou směs vlijeme navrch. Můžeme ponechat nebo promíchat nožem
s bílým těstem (vznikne tak mramorování)
Nebo můžeme místo
dvou barev přidat dle chuti nasekané ořechy, kokos, hrozinky, brusinky,
kandované ovoce,…
Pečeme na 175 stupňů přibližně 45 minut (ke konci
můžete přikryt alobalem, aby vršek bábovky příliš neztmavl).
Pokud je bábovka upečená, těsto by se Vám nemělo lepit na špejli.
Po upečení bábovku přikrejte mělkým talířem a obraťte. Měla by jít z formy lehce.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat