neděle 12. dubna 2015

BÁBOVKA OLEJOVÁ

Bábovka neodmyslitelně patří k nedělnímu pohodovému ránu.
Vychutnejte si se mnou tuhle báječnou, lehkou a vláčnou variantu...
... jako od maminky!


SLOŽENÍ
5 vajec
150g moučkového cukru
150ml oleje
1 prášek do pečiva
200g Jizerky
(1 lžička kakaa)

POSTUP
Formu na bábovku vymažeme Herou a vysypeme rýžovou moukou.
Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny.
Přilijeme olej a zašleháme.
Do směsi postupně zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
¾ těsta nalijeme do formy.
Do zbylé ¼ přidáme lžičku kakaa. Tmavou směs vlijeme navrch. Můžeme ponechat nebo promíchat nožem s bílým těstem (vznikne tak mramorování)
Nebo můžeme místo dvou barev přidat dle chuti nasekané ořechy, kokos, hrozinky, brusinky, kandované ovoce,…
Pečeme na 175 stupňů přibližně 45 minut (ke konci můžete přikryt alobalem, aby vršek bábovky příliš neztmavl).
Pokud je bábovka upečená, těsto by se Vám nemělo lepit na špejli.
Po upečení bábovku přikrejte mělkým talířem a obraťte. Měla by jít z formy lehce.

 
AŤ VÁM CHUTNÁ!

Žádné komentáře: