neděle 21. února 2016

POMAZÁNKA Z ČERVENÝCH FAZOLÍ

Už to slyším…další z řady zdravějších pomazánek. Pravda, doma s nimi moc slávy neudělám, ale mě a návštěvám chutnají (nebo aspoň to tvrdí). Fazole jsem se naučila jíst asi tak před deseti lety. Možná to znáte – období fazolí v rajčatové omáčce. Za tu dobu jsem je využila v řadě receptů. Pomazánku jsem ochutnala u mé báječné kamarádky Nadi, ale tenhle recept je takový můj „od oka“.

SLOŽENÍ
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
2 lžíce oleje
3 lžíce majonézy (případně sýru typu žervé)
sůl
pepř
Chilli
(Česnek)

POSTUP
Do úzké mixovací nádoby nasypeme fazole, které jsme předtím zcedili, propláchli studenou vodou a nechali okapat.
Přidáme olej, majonézu a směs promixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Dochutíme solí, pepřem a chilli.
Kdo nemá rád chilli, může použít utřený česnek se solí.
Pomazánku necháme rozležet asi půl hodiny v lednici, a poté můžeme podávat.

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: