Už
to slyším…další z řady zdravějších pomazánek. Pravda, doma s nimi moc
slávy neudělám, ale mě a návštěvám chutnají (nebo aspoň to tvrdí). Fazole jsem
se naučila jíst asi tak před deseti lety. Možná to znáte – období fazolí v rajčatové
omáčce. Za tu dobu jsem je využila v řadě receptů. Pomazánku jsem
ochutnala u mé báječné kamarádky Nadi, ale tenhle recept je takový můj „od
oka“.
SLOŽENÍ
1
konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
2
lžíce oleje
3
lžíce majonézy (případně sýru typu žervé)
sůl
pepř
Chilli
(Česnek)
POSTUP
Do úzké mixovací
nádoby nasypeme fazole, které jsme předtím zcedili, propláchli studenou vodou a
nechali okapat.
Přidáme olej,
majonézu a směs promixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Dochutíme solí,
pepřem a chilli.
Kdo nemá rád chilli,
může použít utřený česnek se solí.
Pomazánku necháme
rozležet asi půl hodiny v lednici, a poté můžeme podávat.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat