Chcete
se po ránu „zaplácnout“ a navíc zdravě? Pokud ano, není nad kaši!
Pohankovo-jáhlová
má nízký glykemický index, je pro tělo velmi dobře využitelná, tudíž vám energie
dlouho vydrží. Navíc obsahuje cenné minerály a vlákninu.
Spolu
s oříšky a ovocem je to dobrota, která vám nastartuje den.
SLOŽENÍ (1 porce)
cca
100ml vody
35g
vloček (pohankové, jáhlové v poměru 50:50)
200ml
mléka
špetka
soli
sladidlo
(med, sirup z agáve, stévie)
kousek
másla
POSTUP
Do teplé vody
nasypeme vločky a necháme chvíli nabobtnat.
Mezitím si v „pískáku“
ohřejeme mléko se špetkou soli. Jakmile je mléko vařící, nalijeme do něj
vločky. Směs občas promícháme a necháme vařit 5 -10 minut - záleží, jak moc je chceme mít
měkké.
Přisladíme podle
chuti a přidáme kousek másla na zjemnění.
Hotovou kaši vlijeme
do misky a ozdobíme oříšky, mandlemi, čerstvým nebo sušeným ovocem.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat