neděle 21. února 2016

POHANKOVO-JÁHLOVÁ KAŠE

Chcete se po ránu „zaplácnout“ a navíc zdravě? Pokud ano, není nad kaši!
Pohankovo-jáhlová má nízký glykemický index, je pro tělo velmi dobře využitelná, tudíž vám energie dlouho vydrží. Navíc obsahuje cenné minerály a vlákninu.
Spolu s oříšky a ovocem je to dobrota, která vám nastartuje den.

SLOŽENÍ (1 porce)
cca 100ml vody
35g vloček (pohankové, jáhlové v poměru 50:50)
200ml mléka
špetka soli
sladidlo (med, sirup z agáve, stévie)
kousek másla

POSTUP
Do teplé vody nasypeme vločky a necháme chvíli nabobtnat.
Mezitím si v „pískáku“ ohřejeme mléko se špetkou soli. Jakmile je mléko vařící, nalijeme do něj vločky. Směs občas promícháme a necháme vařit  5 -10 minut - záleží, jak moc je chceme mít měkké.
Přisladíme podle chuti a přidáme kousek másla na zjemnění.
Hotovou kaši vlijeme do misky a ozdobíme oříšky, mandlemi, čerstvým nebo sušeným ovocem.

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: