Ne
ne...není poleva jako poleva. A zvlášť ta citronová.
V Anglii
ji totiž pozvedli na vyšší level. A věřte, nebo ne… až ochutnáte, nebudete
chtít jinou.
SLOŽENÍ
100ml
citronové šťávy
120-160g
moučkového cukru (podle chuti)
1
vejce
1
žloutek
50g
změklého másla
POSTUP
Připravíme si hrnec
se silným dnem. Opravdu doporučuji silné dno, protože jinak se má tahle dobrota
snahu připalovat… i přes usilovné míchání.
Do hrnce dáme
citronovou šťávu, cukr, jedno celé vajíčko a jeden žloutek. Metličkou
promícháme a opatrně (!!!) zahříváme asi 2 minuty. Pokud budete netrpěliví jako
někdy já, tak budou výsledkem citronová míchaná vajíčka.
Hrnec odložíme z plamene
a do směsi vmícháme změklé máslo. Vrátíme zpět na plamen a za stálého míchání
vaříme 3 minuty. Výsledná konzistence by měla být hustá jako puding.
Lemon curd
přepasírujeme přes sítko a necháme vystydnout.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat