středa 21. října 2015

LEMON CURD

Ne ne...není poleva jako poleva. A zvlášť ta citronová.
V Anglii ji totiž pozvedli na vyšší level. A věřte, nebo ne… až ochutnáte, nebudete chtít jinou.


SLOŽENÍ
100ml citronové šťávy
120-160g moučkového cukru (podle chuti)
1 vejce
1 žloutek
50g změklého másla

POSTUP
Připravíme si hrnec se silným dnem. Opravdu doporučuji silné dno, protože jinak se má tahle dobrota snahu připalovat… i přes usilovné míchání.
Do hrnce dáme citronovou šťávu, cukr, jedno celé vajíčko a jeden žloutek. Metličkou promícháme a opatrně (!!!) zahříváme asi 2 minuty. Pokud budete netrpěliví jako někdy já, tak budou výsledkem citronová míchaná vajíčka.
Hrnec odložíme z plamene a do směsi vmícháme změklé máslo. Vrátíme zpět na plamen a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Výsledná konzistence by měla být hustá jako puding.
Lemon curd přepasírujeme přes sítko a necháme vystydnout.

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: