neděle 18. ledna 2015

FAZOLOVÉ LUSKY SE SMETANOVOU OMÁČKOU

Já osobně jsem tohle jídlo nenáviděla díky školní jídelně. Ale člověk stárne a zapomíná, tak jsem si řekla, že je na čase udělat si tenhle rychlý oběd pěkně doma. A opravdu, chutě se mění :-)


 SLOŽENÍ
2 lžíce másla
1 střední cibule
1 sáček (450g) fazolových lusků
troška vody
1 lžička zeleninového vývaru (DM)
pepř
cca 350ml smetany
½ lžíce mouky (Jizerka)
sůl
2 lžičky octa

POSTUP
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm orestujeme na drobno nakrájenou cibuli.
Přisypeme sáček fazolových lusků, promícháme.
Podlijeme trochou vody smíchané se zeleninovým vývarem.
Necháme cca 10 minut podusit.
Nakonec větší část smetany vlijeme k fazolkám a zamícháme.
Ve zbývající části rozkvedláme ½ lžíce Jizerky a zalijeme směsí fazolky.
Provaříme asi 10 minut (omáčka bude řídká, ale chladnutím bude houstnout).
Dosolíme a ochutíme octem.
Podáváme s vařeným vejcem a bramborami.

 AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: