Já
osobně jsem tohle jídlo nenáviděla díky školní jídelně. Ale člověk stárne a
zapomíná, tak jsem si řekla, že je na čase udělat si tenhle rychlý oběd pěkně
doma. A opravdu, chutě se mění :-)
SLOŽENÍ
2
lžíce másla
1
střední cibule
1
sáček (450g) fazolových lusků
troška
vody
1
lžička zeleninového vývaru (DM)
pepř
cca
350ml smetany
½
lžíce mouky (Jizerka)
sůl
2
lžičky octa
POSTUP
V hlubší pánvi
rozehřejeme máslo a na něm orestujeme na drobno nakrájenou cibuli.
Přisypeme sáček
fazolových lusků, promícháme.
Podlijeme trochou
vody smíchané se zeleninovým vývarem.
Necháme cca 10 minut
podusit.
Nakonec větší část
smetany vlijeme k fazolkám a zamícháme.
Ve zbývající části
rozkvedláme ½ lžíce Jizerky a zalijeme směsí fazolky.
Provaříme asi 10
minut (omáčka bude řídká, ale chladnutím bude houstnout).
Dosolíme a ochutíme
octem.
Podáváme
s vařeným vejcem a bramborami.
AŤ
VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat