Segedín, segedín... podzimní mě přejde splín
mňam :-)
SLOŽENÍ
3
lžíce sádla
2ks
cibule
1
lžíce mleté papriky sladké
500g
vepřové pleci
sůl,
pepř
1
lžička kmínu
500g
zakysaného zelí
1
lžíce másla
1
lžíce mouky (Jizerka)
1
malý kelímek zakysané smetany (tučné)
POSTUP
Maso umyjeme, osušíme,
nakrájíme ho na menší kostky.
Cibulku si nakrájíme
nadrobno.
V papiňáku rozpustíme
sádlo a cibulku na něm osmažíme.
Zasypeme paprikou,
necháme ji za stálého míchání rozpustit.
Navrch hodíme maso. Pěkně ho osolíme, opepříme a opékáme, dokud nepustí šťávu.
Přidáme kmín,
podlijeme vodou (já jsem spíš zalila) a dusíme 20 minut od počátku tlaku v hrnci.
Poklici opatrně
sundáme, jakmile se sníží tlak a k masu přidáme překrájené zelí. Pokud je
potřeba, přidáme trochu vody, zavřeme znovu tlakový hrnec a dusíme dalších 15
minut.
Necháme dojít a
mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku.
Po snížení tlaku opět
sundáme poklici, segedín zahustíme jíškou, promícháme, provaříme asi 10 minut.
Nakonec přidáme
zakysanou smetanu. Doporučuji odebrat si trochu guláše na misku a přidat do něj
zakysanou smetanu, která je zahřátá. Pořádně rozmíchat a teprve poté přidat do
zbytku guláše. Jinak by se Vám mohla smetana zdrcnout.
Podáváme buď s houskovýmknedlíkem, nebo těstovinami.
AŤ
VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat