Úúúžasný, báječný, můj nejčastěji používáný recept na pečivo.
Pokud jste Psyllium ještě nepoužili, vřele doporučuji. Nenechte se odstrašit konzistencí po noci
plné nabobtnávání... výsledek je opravdu výborný!
SLOŽENÍ:
600 ml vody
2 lžíce Psyllia
1/2 kostky droždí (nebo 4 lžičky)
1 lžička cukru
500 g mouky
(nejlepší Schar B nebo Doves Farm,
případně můžete míchat s pohankovou)
1 lžička soli
50 ml oleje (kdo nechce odměrkovat, tak 5 lžic)
POSTUP:
Do odměrky nalijeme vodu, vmícháme do ní Psyllium a necháme přes noc
nabobtnat
mouku smícháme se solí
V míse rozdrobíme droždí s cukrem,
postupně přidáváme vodu s Psylliem a mouku se solí
Nakonec přidáme olej,
vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do formy na chleba a necháme asi hodinu nakynout (po půl
hodince už zapínám troubu)
Pečeme v předehřáté troubě na 220C asi 10 minut,
poté stáhneme na 200C
a pečeme dalších cca 50 minut,
v troubě máme plecháček s vodou.
Za tento skvělý recept bych ráda poděkovala P. Drgáčovi.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat