Křehké… ale zároveň se nedrobí.
Celiakova
výhra!
SLOŽENÍ
110g
Jizerky
140g
Promix červená
70g
cukru
1
vanilkový cukr
1
vajíčko
60g
změklého másla
60g
změklé Hery
POSTUP
Suroviny na sebe
navršíme v pořadí, v jakém jsou uvedeny ve Složení.
Rukama vypracujeme
hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici.
Druhý den těsto rozválíme
do požadované tloušťky a vykrájíme.
Já
jsem první várku dělala do pevné Tesco formy na větší tartaletky a těsto jsem nechala trochu
silnější. Místo vykrajovátek posloužila sklenička na červené víno, která
velikostí parádně sedí na velikost tartaletek :).
Druhou
dávku jsem dělala do malých silikonových košíčků. Těsto jsem vyválela slabší,
vykrajovala jsem tentokrát „Ikea frťanama“ a okraje jsem ještě prsty ztenčila.
Aby se mi těsto dobře dávalo do formiček, zapřela jsem košíček do
frťana, takže necestoval a neměnil tvar.
Formičky s těstem dáme na
plech, pečeme na 180 stupňů asi 8 – 10 minut.
Těsto by mělo být hezky narůžovělé jako u lineckého.
Po upečení necháme
chvíli vychladnout a z formiček snadno vyklopíme.
Plníme
náplní dle chuti, fantazie a ročního období.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat