úterý 18. srpna 2015

KAKAOVO-CUKETOVÁ BUCHTA

O téměř zázračném umu cukety v pečení jsem slyšela mnoho, ale přiznám se, že jsem dlouho váhala. Nějak mi to k sobě prostě nešlo… přece cuketa je zelenina a buchta je buchta. 
Ale předsudky jsem hodila stranou, recept jsem trochu poupravila a z výsledku jsem nadšená. Půl formy padlo ještě zatepla a musela jsem se krotit, aby bylo co fotit. A i v dalších dnech je krásně nadýchaná a vláčná.
 


SLOŽENÍ
3 menší vejce
1 hrnek cukru
½ hrnku oleje
3 lžíce holandského kakaa
1 malý kelímek jogurtu
(trošičku rumového extraktu – nemusí být)
2 lžičky jedlé sody
2 hrnky mouky (70:30 – Jizerka : rýžová)
špetka soli
2 vrchovaté hrnky nadrobno nastrouhané cukety
nahrubo nasekané vlašské ořechy
nahrubo nakrájená čokoláda
brusinky namočené v rumu

POSTUP
Do větší mísy rozklepneme vejce a vyšleháme je společně s cukrem do husté světlé pěny.
Přidáme olej, kakao, jogurt, případně rumový extrakt a opět vyšleháme.
Mouku smícháme s jedlou sodou a špetkou soli. Pomalu ji vmícháme do tekuté směsi.
Nakonec přidáme nadrobno nastrouhanou cuketu a zamícháme.
Posypeme ořechy, čokoládou a naloženými brusinkami.
Pečeme na 180 stupňů přibližně 35 minut.

 
AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: