O
téměř zázračném umu cukety v pečení jsem slyšela mnoho, ale přiznám se, že
jsem dlouho váhala. Nějak mi to k sobě prostě nešlo… přece cuketa je
zelenina a buchta je buchta.
Ale předsudky jsem hodila stranou, recept jsem
trochu poupravila a z výsledku jsem nadšená. Půl
formy padlo ještě zatepla a musela jsem se krotit, aby bylo co fotit. A i v dalších dnech je krásně nadýchaná a vláčná.
SLOŽENÍ
3 menší vejce
1 hrnek cukru
½ hrnku oleje
3 lžíce holandského
kakaa
1 malý kelímek jogurtu
(trošičku rumového
extraktu – nemusí být)
2 lžičky jedlé sody
2 hrnky mouky (70:30 –
Jizerka : rýžová)
špetka soli
2 vrchovaté hrnky
nadrobno nastrouhané cukety
nahrubo nasekané
vlašské ořechy
nahrubo nakrájená
čokoláda
brusinky namočené v
rumu
POSTUP
Do
větší mísy rozklepneme vejce a vyšleháme je společně s cukrem do husté
světlé pěny.
Přidáme
olej, kakao, jogurt, případně rumový extrakt a opět vyšleháme.
Mouku
smícháme s jedlou sodou a špetkou soli. Pomalu ji vmícháme do tekuté
směsi.
Nakonec
přidáme nadrobno nastrouhanou cuketu a zamícháme.
Posypeme
ořechy, čokoládou a naloženými brusinkami.
Pečeme
na 180 stupňů přibližně 35 minut.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat