Rychlý a snadný recept na dobrý oběd. Prostě ověřená česká klasika.
SLOŽENÍ
3
lžíce másla
1
střední cibule
cca
1,2kg kuřecího masa
3
lžíce sladké papriky
150ml
mléka
50ml
smetany
1
zarovnaná lžíce mouky (Jizerka)
sůl
POSTUP
Do papiňáku dáme lžíci
másla a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova.
Zaprášíme paprikou a
rychle promícháme, aby nám paprika nezhořkla.
Kuřecí prsíčka nakrájíme
na drobné kousky a osmažíme je na směsi z cibule a papriky, osolíme.
Maso podlijeme vodou
(tak, aby bylo potopené,ale neplavalo).
Zavřeme tlakový hrnec
a maso dusíme cca 20 minut. Hrnec necháme vychladnout, otevřeme a ochutnáme,
zda je maso měkké.
Připravíme si jíšku –
zbytek másla rozehřejeme na pánvičce a zasypeme 1 zarovnanou lžící mouky. Mícháme,
odkud nemáme hotovou světlou jíšku.
Jíškou zahustíme
omáčku (já si vždycky odeberu horkou část horké omáčky, v ní rozkvedlám jíšku,
abych potom v omáčce neměla hrudky).
Omáčku rozředíme
mlékem a přidáme smetanu.
Provaříme 10 minut.
Podáváme s houskovým,
knedlíkem nebo těstovinami.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat