neděle 11. ledna 2015

KUŘECÍ NA PAPRICE

Rychlý a snadný recept na dobrý oběd. Prostě ověřená česká klasika.


 SLOŽENÍ
3 lžíce másla
1 střední cibule
cca 1,2kg kuřecího masa
3 lžíce sladké papriky
150ml mléka
50ml smetany
1 zarovnaná lžíce mouky (Jizerka)
sůl

POSTUP

Do papiňáku dáme lžíci másla a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova.
Zaprášíme paprikou a rychle promícháme, aby nám paprika nezhořkla.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na drobné kousky a osmažíme je na směsi z cibule a papriky, osolíme.
Maso podlijeme vodou (tak, aby bylo potopené,ale neplavalo).
Zavřeme tlakový hrnec a maso dusíme cca 20 minut. Hrnec necháme vychladnout, otevřeme a ochutnáme, zda je maso měkké.
Připravíme si jíšku – zbytek másla rozehřejeme na pánvičce a zasypeme 1 zarovnanou lžící mouky. Mícháme, odkud nemáme hotovou světlou jíšku.
Jíškou zahustíme omáčku (já si vždycky odeberu horkou část horké omáčky, v ní rozkvedlám jíšku, abych potom v omáčce neměla hrudky).
Omáčku rozředíme mlékem a přidáme smetanu.
Provaříme 10 minut.
Podáváme s houskovým, knedlíkem nebo těstovinami.

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: