čtvrtek 26. března 2015

CHILLI CONCARNE

Nevím proč, ale dlouho jsem k tomuhle jídlu neměla důvěru. Ale opak se stal pravdou poté, co jsem vyzkoušela tenhle recept.
Chilli concarne je báječné jako hlavní jídlo i jako teplá večeře, která má pořádně zasytit a zahřát.



SLOŽENÍ
1 lžíci oleje
1 velkou cibuli
1 čerstvou červenou papriku
2 stroužky česneku
1 vrchovatou lžíci pálivého chilli (nebo 1 lžičku, pokud chcete jemnější pokrm)
1 lžíci mleté sladké papriky
1 lžíci římského kmínu
500g mletého hovězího masa
300 ml hovězího vývaru
400g konzervovaných rajčat
½ lžíce sušené majoránky
2 lžičky rajčatového protlaku
400g sterilovaných červených fazolí
sůl a čerstvě mletý pepř
 kostička tmavé čokolády

POSTUP
Cibuli nakrájíme na kostičky (zhruba půl centimetrové), papriku nakrájíme na kostky přibližně centimetrové. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibulku. Přisypeme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme asi 5 minut, dokud se všechny ingredience nepromísí.
Do směsi přidáme mleté maso, vařečkou ho rozdělíme na co nejmenší kousky a osmažíme. Maso by mělo být křupavé.
K masu přilijeme vývar, přidáme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, osolíme a opepříme. Promícháme. Na závěr přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku. Znovu důkladně zamícháme.
Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut (mělo by jen lehce probublávat, občas zamícháme a zkontrolujeme, aby se omáčka nepřichytávala).
Fazole propláchneme, přes sítko scedíme a necháme okapat. Potom je přidáme do pánve, promícháme.
Zároveň s fazolemi přidáme kostičku hořké čokolády.
Směs přivedeme znovu k varu, dochutíme, pokud je potřeba a vaříme ještě asi 10 minut.
Necháme alespoň 10 minut odstát.
Podáváme s pečivem, nebo s rýží.


 AŤ VÁM CHUTNÁ!

Žádné komentáře: