Francouzská
specialita je na léto jako stvořená a jeho kombinací je nepřeberně.
Jelikož
rodiče vesele sklízí plody zahrady, tak tentokrát je recept s rajčaty a
cuketou.
SLOŽENÍ
250g pomazánkového
másla
250g mouky Jizerka
špetka soli
olej
cuketa nakrájená na
kolečka (16ks)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 větší rajčata
(nakrájená na malé kostičky)
3-4 střední rajčata
(nakrájená na kolečka)
1 mozarella
100ml smetany
3 menší vejce
sůl
pepř
bazalka
POSTUP
Z pomazánkového
másla, mouky a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme
do folie a necháme v lednici půl hodinky odpočinout. Poté těsto vyválíme a
dáme do formy tak, aby kraje trošku „přečuhovaly“.
Cuketu
nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme chvíli vyplakat a vodu osušíme
kuchyňskou utěrkou. Kolečka potom zprudka osmahneme z obou stran na trošce
oleje. Necháme vystydnout.
Na
pánvi dále zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí.
Přidáme
2 rajčata nakrájená na co nejdrobnější kostičky, zamícháme a necháme na mírném
plameni dusit asi 10 minut. Osolíme a opepříme.
Směs
necháme vystydnout a rozetřeme ji na těsto.
Do
misky vyklepneme vajíčka, která rozkvedláme se smetanou. Osolíme a opepříme.
Směs nalijeme na rajčatovou vrstvu.
Zbytek
rajčat a mozarellu nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka potom klademe do vajíček
tak, jak nám fantazie velí.
Nakonec
připravený koláč posypeme bazalkou (pokud je čerstvá, tak tím líp… bohužel, mně
se pěstovat v bytě nedaří).
Pečeme
na 200 stupňů cca 15 minut.
těsto se dá také použít na mini pizzi :-)
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat