neděle 2. srpna 2015

QUICHE S RAJČATY A CUKETOU

Francouzská specialita je na léto jako stvořená a jeho kombinací je nepřeberně. 
Jelikož rodiče vesele sklízí plody zahrady, tak tentokrát je recept s rajčaty a cuketou.


SLOŽENÍ
250g pomazánkového másla
250g mouky Jizerka
špetka soli
olej
cuketa nakrájená na kolečka (16ks)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 větší rajčata (nakrájená na malé kostičky)
3-4 střední rajčata (nakrájená na kolečka)
1 mozarella
100ml smetany
3 menší vejce
sůl
pepř
bazalka

POSTUP
Z pomazánkového másla, mouky a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme do folie a necháme v lednici půl hodinky odpočinout. Poté těsto vyválíme a dáme do formy tak, aby kraje trošku „přečuhovaly“.
Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme chvíli vyplakat a vodu osušíme kuchyňskou utěrkou. Kolečka potom zprudka osmahneme z obou stran na trošce oleje. Necháme vystydnout.
Na pánvi dále zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí.
Přidáme 2 rajčata nakrájená na co nejdrobnější kostičky, zamícháme a necháme na mírném plameni dusit asi 10 minut. Osolíme a opepříme.
Směs necháme vystydnout a rozetřeme ji na těsto.
Do misky vyklepneme vajíčka, která rozkvedláme se smetanou. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme na rajčatovou vrstvu.
Zbytek rajčat a mozarellu nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka potom klademe do vajíček tak, jak nám fantazie velí.
Nakonec připravený koláč posypeme bazalkou (pokud je čerstvá, tak tím líp… bohužel, mně se pěstovat v bytě nedaří).
Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.



těsto se dá také použít na mini pizzi :-)
 

AŤ VÁM CHUTNÁ!


Žádné komentáře: