Hráškový krém prostě můžu.
Velká výhoda tohoto jednoduchého receptu je, že hrášek můžete použít jak čerstvý, tak mražený. Tím pádem se nejedná o sezónní polévku, ale můžete si na ní pochutnat kdykoli.
SLOŽENÍ
2 lžíce másla
1 velká cibule
1 střední brambora
1 litr zeleninového vývaru
700g hrášku (čerstvý nebo mražený)
sůl
pepř
smetana
POSTUP
V menším
hrnci rozpustíme máslo, osmažíme na něm na jemno nakrájenou cibuli a přidáme na
drobné kostičky nakrájenou bramboru.
Zalijeme
vývarem (já dávám DM zeleninový vývar) a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Poté
přidáme hrášek a opět povaříme do změknutí.
Nakonec
rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud chcete opravdu jemný krém, můžete
ještě propasírovat přes hustější sítko.
Krém
ještě osolíme, opepříme dle chuti.
Na
zjemnění doporučuji přidat buď do hrnce, nebo na talíř hustou smetanu.
Podáváme
s opraženou anglickou slaninou nebo houskovými krutóny.
AŤ VÁM CHUTNÁ!
Žádné komentáře:
Okomentovat