středa 5. listopadu 2014

HRÁŠKOVÝ KRÉM



Hráškový krém prostě můžu. 

Velká výhoda tohoto jednoduchého receptu je, že hrášek můžete použít jak čerstvý, tak mražený. Tím pádem se nejedná o sezónní polévku, ale můžete si na ní pochutnat kdykoli.



SLOŽENÍ
2 lžíce másla
1 velká cibule
1 střední brambora
1 litr zeleninového vývaru
700g hrášku (čerstvý nebo mražený)
sůl
pepř
smetana


POSTUP
V menším hrnci rozpustíme máslo, osmažíme na něm na jemno nakrájenou cibuli a přidáme na drobné kostičky nakrájenou bramboru.
Zalijeme vývarem (já dávám DM zeleninový vývar) a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Poté přidáme hrášek a opět povaříme do změknutí.
Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud chcete opravdu jemný krém, můžete ještě propasírovat přes hustější sítko.
Krém ještě osolíme, opepříme dle chuti.
Na zjemnění doporučuji přidat buď do hrnce, nebo na talíř hustou smetanu.
Podáváme s opraženou anglickou slaninou nebo houskovými krutóny.


AŤ VÁM CHUTNÁ!

Žádné komentáře: